Toernooiverslagen

Clubkampioenschap:
Afgelopen zaterdag 29 februari hebben we het clubkampioenschap van Armada gehouden voor alle leden tegelijk. We begonnen om 13 uur met 23 deelnemers die in werden verdeeld in 8 poules van 3 en 1 poule van 2. De winnaars van de poule speelden verder in een 7-kamp in de A-klasse. De nummers 2 en speelden verder een 8-kamp in de B-klasse, de overige speelden een 7-kamp in de C-klasse.
In de A-klasse was het spannend en vaak lange wedstrijden. In de tweede ronde won Jelte van Buren met 3-2 van Frank van den Munckhof en in de 3e ronde verrassend met 3-2 van de kampioen van 2019, Lei Janssen. In ronde 5 werd het nog even spannend toen Jelte met 2-1 achter kwam tegen Rob van Neerven. Uiteindelijk wist hij deze wedstrijd toch nog te winnen en hierdoor ongeslagen clubkampioen.
Lei wist te winnen van Frank waardoor hij 2e werd en Frank 3e.
In de B-klasse was het ook erg spannend. Na de 6e ronde stond Noud Dings ongeslagen bovenaan, Jac Verstappen en Danny Graf hadden één partij verloren. Aangezien Noud ook zijn laatste wedstrijd tegen Jac winnend afsloot hoefde er niet geteld te worden en werd hij kampioen in deze klasse voor Danny en Jac.
De C-klasse begon met 8 spelers maar omdat Jos Janssen in de loop van de middag opa werd, werd dit een 7-kamp. Na 4 ronden stonden er 3 spelers nog ongeslagen bovenaan. In de volgende ronde wist Rik Wijnands nipt van Bram Cox te winnen die op zijn beurt in ronde 6 van Sra Claessen won. Rik won in de laatste ronde ook van Sra en werd kampioen in deze klasse voor Bram en Sra.
Uiteindelijk waren we tegen 18.30 uur klaar met de de prijsuitreiking, juist op tijd om te gaan genieten van een heerlijk koud en warm buffet.
De totale uitslag is als volgt:
A-poule: 1. Jelte van Buren, 2. Lei Janssen, 3. Frank van den Munckhof, 4. Marcel van Nieuwenhoven, 5. Lea Sanders, 6. Geert Dings en
7. Rob van Neerven.
B-poule: 1. Noud Dings, 2. Danny Graf, 3. Jac Verstappen, 4. Pim Janssen, 5. Jeroen Kessels, 6. Pieternel van Neerven, 7. Sraar Hesen en
8. Bas Schurink.
C-klasse: 1. Rik Wijnands, 2. Bram Cox, 3. Sra Claessen, 4. Arie Verbruggen, 5. Henk Wijnands, 6. Nico Aretz en 7. Jan Hoogduin.

Klein Klankstadtoernooi Kerkrade.
Weer een toernooiverslag. Deze keer zijn Rik (Wijnands) en Jelte op zaterdag 18 januari naar Kerkrade afgereisd. Op het Klein Klankstadtoernooi speelde Rik in de C-klasse en Jelte in de B-klasse. Beide heren wonnen drie potjes en verloren er twee. Alleen de nummers een en twee gingen door naar de hoofdronde. Rik werd helaas derde maar Jelte mocht op onderling resultaat door naar de halve-finale. In de halve-finale kon Jelte niet het spel bepalen en verloor in drie sets van de uiteindelijke kampioen in de B-klasse. Na de finale werd er nog gedubbeld met gelegenheidsteams. Rik speelde met Roy Renkens (Kerkrade) maar wist mede door een paar ongelukkig getimede letballen niet te winnen en daardoor kwam het dubbeltoernooi voor Rik teneinde. Jelte wist samen met Lambert Bollen (Landgraaf) een wedstrijd te winnen voordat hij van de uiteindelijke winnaars van het dubbeltoernooi verloor. Al met al was het weer een gezellig toernooi.

LK.
Voor vele tafeltennisliefhebbers begint het tafeltennisjaar met de Limburgse Kampioenschappen. Zaterdag 11 januari voeren dan ook vijf schepen van onze vloot naar Panningen. Om 9:00 morgens begon het toernooi eerst met de dubbel. Marcel en Jelte én Rik (Wijnands) en Niek speelden in de derde klasse en Bram en Bert (TTVLandgraaf) speelden in de vierde klasse. Alle teams behaalde het hoofdtoernooi van de dubbel. Alleen het team van Marcel en Jelte sneuvelde niet meteen in de vervolgronde, zij haalden zelfs de finale. In de finale leek het erop dat het team van Armada met een snelle overwinning ervandoor zou gaan met de winst. Helaas wonnen de tegenstanders de derde set en uiteindelijk de match.
Tussendoor werd in het enkel de eerste ronde gespeeld. Dit gebeurde voornamelijk in vierkampen. Marcel, Niek en Jelte speelden in de vierde klasse, Rik en Bram mochten in de zesde klasse Armada vertegenwoordigen. Jelte wist onder andere af te rekenen met zijn ex-teamgenoot Rick van Ninhuys en behaalde de hoofdronde. Marcel en Niek wisten beide niet te winnen in de eerste ronde en gingen daardoor naar de troostronde. Bram haalde de hoofdronde door knap eerste te worden in zijn poule en Rik sloot zich bij Bram aan door tweede te worden in zijn poule. In de vervolgronde mochten de beide heren tegen elkaar strijden. Bram wist de driekamp te winnen en ging daardoor naar de halve-finale. Het werd een spannende pot met veel toeschouwers, maar helaas trok Bram aan het kortste eind en verloor van de uiteindelijke kampioen van de zesde klasse. De vervolgrondes van Niek en Jelte brachten weinig succes. Zij konden allebei niet eerste worden in hun vervolgpoule. Op onderlinge resultaat lukte het Marcel wel om de halve finale van de troostronde te bereiken. Marcel rekende vervolgens af met de winnaar uit Nieks-poule. In de finale stond Marcel oog in oog met de ene helft van de zojuist eerder verloren dubbelfinale. Zonder rekening te hoeven houden met Jelte, wist Marcel in vier sets te winnen van zijn tegenstander. Zo wist Armada nog drie stukken edelmetaal te veroveren in Panningen.

Landgraaftoernooi.
Zaterdag 4 januari stond voor Bram en Jelte in het teken van het Landgraaftoernooi. Bram speelde in de D klasse en Jelte in de C klasse. Bram speelde in een achtkamp en won vier van de zeven wedstrijden. Dit was genoeg om de vervolgronde te bereiken. Ook Jelte bereikte de vervolgronde. In de vijfkamp die hij speelde wist hij twee wedstrijden te winnen. De eerste wedstrijd stond Jelte in de vijfde zet met 4-10 achter maar wist de set uiteindelijk toch te winnen met 15-13. De beide heren wisten in de vervolgronde niet te winnen, hierdoor was het toernooigedeelte van de dag afgesloten. De derde helft was gezellig ook al kwam het buffet wat later.

Verslag toernooi Schimmert.
Op zondag 22 december zijn 5 leden van Armada afgereisd naar Schimmert om het Vrij Schimmerts Tafeltennis Toernooi 2019 te spelen. De eerste ronde van het toernooi was het qua sterkte gemixt en gingen de eerste twee van iedere poule door naar de eerste klasse en de rest naar de tweede klasse. Voor Armada hadden Marcel en Jelte de eerste klasse bereikt en gingen Rik, Bram en Sra naar de tweede klasse. Hierbij werden Marcel en Jelte en Bram en Sra in dezelfde vervolgpoule geplaatst. Alleen de nummers 1 van de vervolgpoules gingen door naar de finale. In de poule van Marcel en Jelte werd het spannend. Doordat Jelte in de eerste ronde al van Marcel wist te winnen achtte Marcel het kansloos om nog eerste te worden. Echter verloor Jelte zijn laatste partij in de vervolgronde en was het door een onverwachte puntentelling dat Marcel toch door was. Dit tot groot ongenoegen van Rik, die door dezelfde puntentellingmethode ook niet door was naar de vervolgeronde van de twee klasse. Bram en Sra haalde ook de finale poule niet van de tweede klasse. Sra wist nog wel van Bram te winnen in de vervolgronde. De finale van de eerste klasse werd gespeeld in een poule van drie. Marcel verloor zijn eerste wedstrijd met 1-3 en won de volgende met 3-1. Doordat in de andere wedstrijd ook 3-1 gespeeld is (in voordeel van Marcel) moesten er weer punten worden geteld. Met een verschil van twee punten wist Marcel het toernooi te winnen. Hierdoor heeft Marcel de teleurstelling van vorig jaar in het Schimmerttoernooi weggepoetst en ging hij droog naar huis (hij won onder andere een paraplu).

Kersttoernooi recreanten:
Namens Armada deden hieraan Sraar Hesen, Bram Cox, Arie Verbruggen en Rik Wijnands mee. Ze starten alle 4 in kleine 3-kampen om daarna op sterkte te worden ingedeeld in 7-kampen. Sraar en Bram wonnen hun poule en kwamen hierdoor in de C-klasse terecht. Hierin won Sraar alle wedstrijden en werd dus 1e, Bram won slechts 1 wedstrijd en werd 6e.
Rik verloor 1 wedstrijd en kwam in klasse D terecht. Hij verloor 2 wedstrijden maar werd op onderling resultaat toch nog 2e.
Arie verloor beide poulewedstrijden en speelde verder in klasse E. Hierin verloor hij 1 wedstrijd maar won de laatste met 16-14 in de 5e game. Hierdoor kwam hij op gelijke hoogte op de 1e plaats maar door oet onderlinge resultaat werd hij uiteindelijk 2e.